Stap in mijn voetstappen in je route naar duurzaamheid

KORU is Maori (Nieuw-Zeeland) en staat voor de kracht van de varen, die elk jaar een nieuw blad uitrolt. Voor mij is dit teken een symbool van vernieuwing en duurzaamheid. Vorige week kondigde ik al de nieuwe handelsnaam van mijn bedrijf aan, KORU Consulting. Ik wil u graag wat meer vertellen over mijn passie voor Nieuw-Zeeland, de prachtige natuur en hoe dit land mij heeft geïnspireerd.

In 2006 was ik voor het eerst in Nieuw-Zeeland, samen met mijn man Albert. We hebben daar familie, dus we voelen ons sterk verbonden met dit land en zijn cultuur. Albert en ik maakten een wandeling op de beroemde Tongariro vulkaan, een wandeling van ongeveer 7-8 uur. We verlieten de bus bij het beginpunt van de tocht bij stralende hemel en de buschauffeur wees ons op de sterke zon en raadde ons aan zonnebrandcrème op te doen. We gingen dus vol goede moed op weg voor onze dagwandeling. Na het eerste uur van de wandeling sloeg het weer om. Na de eerste paar uur veranderde het weer. We konden de zon niet meer zien en het regende pijpenstelen. We liepen door de besneeuwde krater en mijn bergschoenen vulden zich met water en ik kon ze nauwelijks uit de sneeuw omhoog krijgen. Ik had het koud, ik had kunnen huilen van uitputting, maar we moesten doorgaan. Als een engel uit de hemel kwam iemand in een snel tempo naast ons lopen. “Stap in mijn voetstap”, zei ze. Ik kon niet veel doen van vermoeidheid, maar ging graag op haar uitnodiging in. In een stevig tempo liep ik in haar voetstappen door de krater van de vulkaan in de stromende regen. Vlak voor de afdaling zou beginnen, was er een berghut, overvol met andere wandelaars die gretig onderdak zochten voor enkele ogenblikken. Stilzitten was geen optie met doorweekte kleren, het zou alleen maar kouder worden, dus begonnen we aan de 3 uur durende afdaling. De natuur voelde intens en was onvoorspelbaar, maar mooi en puur.

Aan het eind van de tocht waren we op tijd bij de bus, binnen de 8 uur. Onze reddende engel was een van de lokale gidsen uit het dorp, die de weersverandering had gezien en wilde voorkomen dat toeristen zouden verdwalen op de vulkaan, wat erg gevaarlijk zou kunnen zijn. Zij was ervaren, had het pad vaak bewandeld en wist wat de beste weg zou zijn.

Met de start van KORU Consulting wil ik mensen met kennis over duurzaamheid en de circulaire economie en de minder ervaren mensen met elkaar in contact brengen. Met de kennis die we samen hebben nodig ik hen uit om in mijn voetsporen te stappen naar een duurzamere wereld. Laten we bouwen aan circulaire business modellen en met respect voor onze prachtige natuur. Loop je met me mee?